Jsem Božan, voskovaný sáček,
ekologická náhrada potravinářské fólie, igelitového sáčku a všemožných, Zemi zatěžujících plastikových baličů.
Na pečivo jsem skutečný odborník! Chleba nebo boží buchta od mámy jen tak na kuchyňské lince neokorá.
Zabalený parmazán nebo další sýry udržím v lednici déle čerstvé.
Zabalte do Božana svačinu na cesty a na zpáteční cestě ušetříte v batohu místo za plastovou krabičku.
V zelenině a ovoci držím vodu, to znamená, že mrkev se jen tak nestane gumová, listový salát a bylinky nevadnou.
Juchů!
Jak voskované sáčky umývat?
Jako běžné nádobí. Opláchni ubrousek vlažnou vodou a osuš mimo topení. Včelí vosk taje při 63°C.
Jak dlouho sáček vydrží?
3 až 4 měsíce běžného používání. Potom potřebuje obnovit voskovou bariéru.
Potřebuji obnovit Božana.
U voskovaných sáčků je obnova jiná, než u ubrousků. Buďto ho nasunete na ruku a fénem rozehřejete voskovou vrstvu tak, aby se znovu zacelila.
Nebo do sáčku vložíte pečící papír a mezi dalšími ho lehce přežehlíte. Pozor! Pečící papír musí být opravdu i z obou stran. :)
Nechce se vám do toho? Uděláme to za vás! Jak? TAK!
Z čeho je Božan složený?
100% GOTS nebo ILO certifikovaná bio bavlna napuštěná neběleným včelím voskem z Moravského Krumlova.
Prosím nedávejte Božana do myčky ani pračky. Což o to, látka to vydrží, ale včelí vosk ne.
Schválený Státním zdravotním ústavem jako sekundární obal pro krátkodobé uchovávání potravin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.